MALUTA JOGURT NATURALNY PEŁNOMLECZNY BEZ LAKTOZY 180G

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Jogurt naturalny bez laktozy.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 476 kJ / 114 kcal
Tłuszcz: 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,10 g


Składniki


MLEKO pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


180

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 180


Cechy


bez mleka w proszku, intensywnie smaczny, tylko 2 składniki, bez laktozy**, z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym***, 180 g ~ 2 szklanki mleka pełnego, *jedna porcja, **Zawartość laktozy <0,01 g / 100 g, ***więcej na www.maluta.pl

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8


Adres zwrotny


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41 82-100 Nowy Dwór Gdański tel. 55 247 24 61 www.maluta.pl

Przechowywanie


Należy spożyć do: data przydatności i nr partii produkcyjnej podano na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C

Adres producenta


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41 82-100 Nowy Dwór Gdański tel. 55 247 24 61 www.maluta.pl

Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera


Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty


Do góry