609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
10.99zł / Szt
CASA DE MEXICO TACO SHELLS 12SZT 150G
46790267/20221020
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,04 g
Przepisy
Taco z wołowiną Składniki: - 12 muszli do taco - 1 słoik sosu taco - 3 łyżki przyprawy do taco - 300 g mielonej wołowiny - 1 czerwona papryka - 1 awokado - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 3 łyżki oleju - liście kolendry do podania - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. 2. Po 2 minutach dodaj mięso, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawę. Wszystko wymieszaj i smaż kolejne 5 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem. 3. Muszle napełnij farszem, posyp z wierzchu pokrojonym w kostkę awokado i zapiekaj prze 2-3 minuty w piekarniku w temperaturze 180°C. 4. Meksykańskie tacos podawaj z sosem taco i świeżą kolendrą.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1988 kJ/ 475 kcalTłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,04 g