ZIELONA BUDKA LODY WANILIOWE Z LASKĄ WANILII 1000ML

40020112/20191030

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 424 kJ/101 kcal
Tłuszcz : 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 4,0 g
Węglowodany : 13 g
w tym cukry : 12 g
Białko : 1,1 g
Sól : 0,10 g


Składniki


MLEKO odtłuszczone (odtworzone), woda, cukier, syrop glukozowy, tłuszcz kokosowy, serwatka w proszku (z MLEKA), śmietanka (z MLEKA) 3%, masło (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar), aromat, sproszkowane laski wanilii, barwnik (karoteny), sól

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


ml

Rozmiar opakowania


1000

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Mililitrów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 1000


O marce


Zielona Budka to 70 lat tradycji. Wszystko zaczęło się na gruzach powojennej Warszawy. Edmund Plewicki, stworzył i przez lata kreował pierwszą lodową markę w powojennej Polsce, markę „Zielona Budka”. Nazwa „Zielona Budka”, pochodzi od zielonego kiosku po byłej kwiaciarni; nadana z sympatią przez Warszawiaków. Nasze lody produkowane są w oparciu o starannie dobrane surowce najwyższej jakości. Przeważają w nich receptury oparte na naturalnych aromatach lub - bez aromatów. Unikamy barwników - zwłaszcza tych sztucznych wpływających niewłaściwie na aktywność dzieci.

Cechy


z dodatkiem śmietanki, z laską wanilii

Warunki przechowywania


Maks. temp. °C: -18


Adres zwrotny


Froneri Polska Sp. z o.o. ul. Wojska Polskiego 3 39-300 Mielec Polska www.froneri.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Chronić przed rozmrożeniem.

Adres producenta


Froneri Polska Sp. z o.o. ul. Wojska Polskiego 3 39-300 Mielec Polska

Zalecenia dla alergików


Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać


Pozostałe informacje


524 g e

Kategorie


Żywność mrożona, Lody i desery mrożone, Lody


Do góry