GOAT FARM SER KOZI TOPIONY PLASTRY 100G

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ser topiony z sera koziego i owczego, w plastrach.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 1344 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 25 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 3 g
- w tym cukry: <0,5 g
Białko: 20 g
Sól: 2,73 g


Składniki


ser z MLEKA owczego 40%, ser z MLEKA koziego 40%, woda, białka MLEKA koziego, sole emulgujace (E 331, E 452, E 340, E 339), masło z MLEKA koziego

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


O marce


Goat Farm to ceniona przez Europejskich konsumentów marka serów kozich. Cechą wyróżniającą jest dbałość o jak najlepsze samopoczucie kóz, doskonała atmosfera na farmach oraz dobre relacje zwierząt z ich opiekunami. Dzięki temu możliwe jest pozyskanie mleka najwyższej jakości. Goat Farm proponuje szeroki wybór serów kozich w różnych formach i wariantach opakowań oraz smaków, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Opis produktu


Unikalny ser, będący połączeniem mleka koziego i owczego. Podczas procesu topienia nabiera oryginalnej, miękkiej i jednocześnie elastycznej faktury. Osiągnięcie takiego efektu wymaga staranności oraz doświadczenia w serowarstwie. Ser Goat Farm kozio-owczy w plastrach jest produktem o delikatnej, mlecznej barwie i równie subtelnym aromacie. Po skosztowaniu zaskakuje głębokim, idealnie zbalansowanym smakiem. Ma wyrazisty charakter sera koziego, a mleko owcze nadaje mu przyjemnej łagodności. Do jego produkcji wykorzystano starannie wyselekcjonowane składniki, pochodzące między innymi z gospodarstw, które zapewniają zwierzętom komfortowe warunki i swobodny wybieg przez niemal cały rok. Dzięki połączeniu dwóch pełnowartościowych rodzajów mleka, uzyskano produkt bogaty w białko i wapń. Trudno przecenić rolę tych składników w procesie budowy kości oraz mięśni. Mleko kozie i owcze zawiera naturalnie szereg witamin oraz mikro- i makro-elementów oraz tłuszcz o krótszych łańcuchach, dzięki którym jest łatwiej trawiony przez organizm. W porównaniu z nabiałem krowim, mleko kóz i owiec zawiera mniej alergizującej kazeiny. Jest też lepiej przyswajalne dla osób z nietolerancją laktozy ze względu na znacznie niższą zawartość tego składnika. Ser kozio-owczy jest na tyle wyrazisty, że zachwyca nawet bez innych dodatków - wyłącznie z kromką świeżego, dobrego pieczywa. Jego kremowa konsystencja urozmaici lekkie sałatki i deski serów, kontrastując z przyjemnie chrupiącymi warzywami oraz soczystymi owocami. Ten produkt stanowi doskonałą alternatywę dla żółtego sera z mleka krowiego, także w potrawach zapiekanych. Doskonale komponuje się z lekkim białym lub różowym winem wytrawnym Dbając o wygodę nakładania i przechowywania produktów Goat Farm, użyto innowacyjnego opakowania w formie koperty. Cienkie, aksamitnie gładkie plastry sera zostały przełożone arkuszami papieru i usztywnione tacką, dzięki czemu plastry nie sklejają się ze sobą. Wystarczy wyjąć jeden z nich, by móc rozkoszować się wyjątkowo kremową konsystencją. Praktyczne zamknięcie z naklejką pozwoli zachować świeżość produktu po otwarciu.

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 8


Adres zwrotny


EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp, K., ul. Geologiczna 20, 02-246 Warszawa, Polska

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze: +1°C - +8°C

Adres producenta


EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp, K., ul. Geologiczna 20, 02-246 Warszawa, Polska

Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera


Pozostałe informacje


Pakowano w atmosferze ochronnej.


Do góry