GRIKIOS SER DO GRILLA 200G

43225287/20210316

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ser podpuszczkowy do bezpośredniego spożycia lub na ciepło (grillowany, smażony, pieczony). Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 43%.

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce


Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 1380 kJ/ 332 kcal
Tłuszcz: 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 24 g
Sól: 3,5 g


Składniki


pasteryzowane MLEKO, sól, podpuszczka mikrobiologiczna

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


200

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 200


O marce


Marka Grikios powstała z uznania dla różnorodnej, pełnej smaków i słońca kuchni greckiej. Dzięki produktom Grikios każdy może stworzyć dania, które przyniosą skojarzenia z gorącymi dniami na śródziemnomorskich plażach i ciepłymi wieczorami w greckich tawernach. Sery sałatkowe oraz grillowe z pewnością dostarczą wielu inspiracji i zachęcą do dalszych kulinarnych poszukiwań.

Opis produktu


Grikios Ser typu Halloumi na grilla, ma prosty skład, który opiera się na mleku krowim, starannie zadbanym by było wysokiej jakości. Mimo pewnego podobieństwa do fety czy mozzarelli, trudno znaleźć mu zastępstwo - szczególnie podczas grillowania. Pod wpływem wysokiej temperatury osiąga pełnię smaku oraz unikalną konsystencję. Jego powierzchnia lekko rumieni się i przypieka, pozwalając delikatnemu wnętrzu nabrać sprężystości. Można go serwować również na zimno. Podobnie jak inne sery typu śródziemnomorskiego jest zwarty, kremowobiały i przyjemnie słony. Zrównoważony profil smakowy sprawia, że ser typu halloumi przypadnie do gustu osobom o różnorodnych upodobaniach kulinarnych. Ser Grikios, posiada prosty skład, bez konserwantów. Jest źródłem wielu witamin i minerałów, a także wysokiej zawartości białka. Może stać się zatem dobrym uzupełnieniem zrównoważonej diety. Inspiracją do powstania tego produktu jest tradycyjny przysmak kuchni cypryjskiej - ser Halloumi. To produkt niezwykle uniwersalny, wykorzystywany w wielu kuchniach świata. Możemy skroić go w kostkę lub podzielić na plastry, które po podgrzaniu zachowają swój kształt. W takiej formie zamieni lekkie sałatki w sycące, pełnowartościowe dania. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do włoskiej pizzy na cienkim, chrupiącym cieście. Z powodzeniem zastępuje też steka w amerykańskim burgerze. Najlepszy, gdy trafia na talerz jeszcze gorący, zaraz po zdjęciu z grilla lub patelni. Najchętniej łączony z lekkim białym winem wytrawnym, dobrym winem różowym lub piwem. Ser typu halloumi na grilla, został zamknięty w opakowaniu "easy open". Dzięki temu wygodnie się otwiera. Warto zrobić zapas w lodówce i mieć pod ręką, gdy tylko zapragniemy szybko stworzyć efektowną sałatkę lub urozmaicić weekendowe śniadanie.

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6


Adres zwrotny


EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp.k., ul. Geologiczna 20, 02-246 Warszawa, Polska

Kraj


Kraj pochodzenia: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze: +2°C - +6°C

Przygotowanie i stosowanie


Metoda przygotowania: Ser pokroić na grube, około 1,5 cm plastry. Smażyć lub grillować przez około 3-4 minuty z każdej strony. Piec przez około 4 minuty w temperaturze 150-200°C. Najlepiej smakuje podawany na ciepło.

Adres producenta


Wyprodukowano dla EUROSER Dairy Group Sp. z o.o. - Sp.k., ul. Geologiczna 20, 02-246 Warszawa, Polska

Dodatki


konserwanty: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera



Do góry