DR.OETKER BUDYŃ ZBOŻOWY ORKISZOWY ŚMIETANKOWY 50G

40710708/20200128

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Budyń orkiszowy w proszku, smak śmietankowy z polską śmietanką.

Wartość odżywcza w 100 g


Energia : 399 kJ
Energia : 94 kcal
Tłuszcz : 1,9 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 1,1 g
Węglowodany : 16 g
w tym Cukry: 9,4 g
Białko : 3,6 g
Sól : 0,10 g
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.:
1 porcja = około 145 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :


Składniki


50% mąka ORKISZOWA (PSZENICA), skrobia ziemniaczana, aromaty naturalne (zawierają LAKTOZĘ), 1,2% ŚMIETANKA w proszku, koncentrat z cytryny i krokosza barwierskiego

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


50

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 50


O producencie


Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opis produktu


My Natural Day budyń zbożowy to wartościowy i pożywny podwieczorek lub deser dla dzieci i całej rodziny. Bazą budyniu orkiszowego jest mąka orkiszowa. Budyń orkiszowy nie zawiera barwników ani dodatku cukru. Z jednej paczki ugotowanej na mleku wychodzą cztery pożywne porcje. Można samemu zdecydować, czym dosłodzić budyń, np. cukrem trzcinowym lub miodem. Budyń zbożowy orkiszowy My Natural Day wyróżnia: - jest na bazie wartościowej mąki orkiszowej - bez barwników - bez cukru. Można samemu zdecydować czym dosłodzić budyń - z polską śmietanką - na 4 porcje

Cechy


z polską śmietanką, z mąką orkiszową, bez barwników

Adres zwrotny


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło. Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml). Twój naturalny wybór.

Adres producenta


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Dodatki


Barwniki: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera


Pozostałe informacje


1 porcja (145 g) zawiera: energia 579 kJ 137 kcal 7%* Energia w 100 g 399 kJ / 94 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry