609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
7.99zł / Szt
DR.OETKER BABECZKI KOPCE KRETA 264G
37210441/20181115
Energia: 336 kcal
Tłuszcz : 21,3 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 7,8 g
Węglowodany : 31,3 g
w tym Cukry : 19,6 g
Białko : 3,9 g
Sól: 0,38 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g:
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Babeczki Kopce Kreta z czekoladą w proszkuPrzepisy
Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (ok. 8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30% tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan (lub inne owoce) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżki). 2. Pieczenie: Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 15-18 min Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta. Smacznego :) Zamień Babeczki Kopce Kreta w... Owieczki Szukające zajączki Jeżyki Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.plWartość odżywcza w 100 g
Energia: 1399 kJEnergia: 336 kcal
Tłuszcz : 21,3 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 7,8 g
Węglowodany : 31,3 g
w tym Cukry : 19,6 g
Białko : 3,9 g
Sól: 0,38 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g: