DR.OETKER BABECZKI KOPCE KRETA 264G

37210441/20181115

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Babeczki Kopce Kreta z czekoladą w proszku

Przepisy


Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (ok. 8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30% tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan (lub inne owoce) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżki). 2. Pieczenie: Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 15-18 min Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta. Smacznego :) Zamień Babeczki Kopce Kreta w... Owieczki Szukające zajączki Jeżyki Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 1399 kJ
Energia: 336 kcal
Tłuszcz : 21,3 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 7,8 g
Węglowodany : 31,3 g
w tym Cukry : 19,6 g
Białko : 3,9 g
Sól: 0,38 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g:


Składniki


cukier, mąka PSZENNA, 7,5% płatki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), skrobia PSZENNA, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, żelatyna, substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu), 1,2% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), skrobia modyfikowana, aromaty (zawierają LAKTOZĘ)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


264

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 264


Zawartość opakowania


Opakowanie zawiera:, 209 g mieszanki do ciasta, 40 g mieszanki do sporządzenia masy śmietankowej, 15 g płatków czekoladowych, 12 foremek

O producencie


Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opis produktu


Lubisz Kopiec Kreta i chciałabyś robić go częściej? Jest na to sposób: Babeczki Kopce Kreta! Uproszczone przygotowanie, komplet niezbędnych składników i przyjazna instrukcja to tylko część ich zalet. Opakowanie zawiera ciasto, masę, płatki czekolady i foremki. Zaskocz bliskich Kopcem Kreta w formie pysznych babeczek! Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.


Do góry