DR.OETKER BUDYŃ TOFFI 40G

Format oznakowania alergenów


Wielkie litery

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Budyń w proszku.

Przepisy


Kostka toffi bez pieczenia Składniki: - 380 g herbatników - 500 g masy kajmakowej - 700 ml mleka - 100 g masła - 2 budynie smak Toffi Dr. Oetkera - 100 ml śmietanki 30 % tł. - 200 g czekolady mlecznej - 200 g solonych orzeszków ziemnych Sposób przygotowania: Formę 25x35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wyłóż herbatnikami. Podgrzej połowę porcji masy kajmakowej i rozsmaruj na herbatnikach. Wyłóż kolejną warstwę herbatników. 500 ml mleka przelej do garnka, dodaj drugą połowę masy kajmakowej oraz masło. Wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj wymieszane w pozostałej porcji mleka budynie. Ponownie zagotuj do zgęstnienia. Jeszcze ciepły budyń przelej na ciasto, wyłóż kolejną warstwę ciasteczek. Śmietankę podgrzej i zalej nią połamaną czekoladę. Odstaw na kilka minut, po czym wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylej na ciasto, posyp orzeszkami i odstaw na noc do lodówki.

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 381 kJ
Energia: 90 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 1 g
Węglowodany: 16 g
w tym Cukry: 9,6 g
Białko: 3 g
Sól: 0,11 g
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. :
1 porcja = około 142 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :


Składniki


skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, cukier palony

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


40

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 40


O producencie


Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Adres zwrotny


DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O., Ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta, tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl, www.oetker.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.

Adres producenta


DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O., Ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Zalecenia dla alergików


Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać


Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry