KUPIEC KASZA GRYCZANA BIAŁA 4X100G

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.


Przepisy


Sałatka z miodową nutą z kaszą gryczaną białą Składniki: - 2 woreczki kaszy gryczanej białej - 1 x mały kalafior - 2 x cebulki szalotki - 2 x czerwone cebule - 20 x czarnych oliwek bez pestek - 1 x żółta papryka - 50 g orzechów włoskich - 10 g czerwonego pieprzu w zalewie - sok z 1 limonki - 4 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki miodu spadziowego - 2 łyżki białego octu winnego - sól, czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotować kaszę wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 25 minut. W tym czasie ugotować kalafior i podzielić go na różyczki. Drobno pokroić szalotkę, czerwoną cebulę, oliwki i żółtą paprykę. Wycisnąć sok z limonki, drobno posiekać orzechy włoskie. Wymieszać razem wszystkie składniki w dużej misce. Podawać natychmiast lub schłodzone w lodówce przez kilka godzin.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1447 kJ
Wartość energetyczna : 342 kcal
Tłuszcz : 3,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 63,0 g
- w tym cukry : 2,9 g
Błonnik : 5,9 g
Białko : 12,6 g
Sól : <0,01 g
Tiamina (witamina B1) : 0,54 mg 49%
Potas : 443 mg 22%
Magnez : 218 mg 58%
Fosfor : 459 mg 66%
Cynk : 3,5 mg 35%
Miedź : 0,41 mg 41%
Mangan : 2,04 mg 102%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


4 x 100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


Liczba jednostek


Liczba jednostek: 4


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Cechy


źródło błonnika pokarmowego

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj pochodzenia: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


czas gotowania ok. 15 minut Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów

Pozostałe informacje


Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 726 kJ 172 kcal 9%* w 100 g: 1447 kJ/342 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry