GALBANI MASCARPONE 500G

43235928/20210318

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Mascarpone ser śmietankowo - kremowy.

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce (składniki mleczne z UE)


Przepisy


Tiramisu Składniki dla 6 osób: 6 jaj - 500 g sera Mascarpone Galbani - 150 g cukru - 300 g podłużnych biszkoptów - 2 filiżanki mocnej, niesłodzonej czarnej kawy - 50 ml wina Marsala lub likieru Amaretto - gorzkie kakao w proszku. 1. Za pomocą miksera utrzyj żółtka z cukrem do uzyskania jednolitej masy. 2. Dodaj ser mascarpone oraz wino Marsala lub likier Amaretto. 3. Dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą i gęstą konsystencję. 4. Ubij pianę z białek i delikatnie połącz z masą z żółtek. 5. Biszkopty zanurzaj przez krótką chwilę w naczyniu ze schłodzoną kawą. 6. Ułóż połowę biszkoptów na dnie naczynia i pokryj połową masy, następnie ułóż resztę biszkoptów i zakończ resztą masy kremowej. 7. Wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posyp tiramisu kakao.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1616 kJ
Wartość energetyczna : 392 kcal
Tłuszcz : 40 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 27 g
Węglowodany : 4,9 g
- w tym cukry : 4,9 g
Białko : 3,4 g
Sól : 0,13 g


Składniki


ŚMIETANKA pasteryzowana, MLEKO pasteryzowane, regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


500

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 500


Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6


Adres zwrotny


Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-640 Warszawa www.galbani.pl Opinie na remat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl

Kraj


Kraj pochodzenia: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Adres producenta


Wyprodukowano na zlecenie Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-640 Warszawa

Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera


Kategorie


Delikatesy, Ser, Ser, specjalność


Do góry