DR.OETKER CUKIER KOKOSOWY 200G

40554443/20200108

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Cukier kokosowy nierafinowany

Przepisy


Przepis na tartę z gruszkami Dodaj: Spód: 150 g mąki, 100 g zimnego masła, 50 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera, 2 żółtka, 1 łyżka wody. Dodatkowo: 40 g mielonych migdałów, 40 g mąki, 40 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera. Nadzienie: 500 g gruszek, 40 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera, 10 g miodu, 1 łyżka wody, 100 g orzechów włoskich. Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej do miski, dodaj pokrojone masło, cukier kokosowy, żółtka i wodę. Zagnieć do połączenia składników i uformuj w kulę. Zawiń folią spożywczą i wstaw na ok. 30 minut do lodówki. 2. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż formę na tartę o średnicy 23 cm. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do zamrażarki na 10 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 190°C. 3. Zmrożone ciasto wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut do zrumienienia. 4. Upieczony spód pozostaw do wystudzenia. 5. Wymieszaj razem mielone migdały, mąkę i cukier kokosowy. Posyp mieszanką wystudzony spód. 6. Obierz gruszki, wydrąż gniazdo nasienne i pokrój owoce na ósemki. 7. Piekarnik nagrzej do 170°C. 8. Na patelni podgrzej cukier kokosowy z miodem i wodą. Gdy cukier się rozpuści dodaj orzechy i gruszki. Podgrzewaj do momentu, aż gruszki będą miękkie. Ułóż gruszki z orzechami na tarcie, polej pozostałym sosem i wstaw do nagrzanego piekarnika. 9. Piecz ok. 20 minut. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 1628 kJ /383 kcal
Tłuszcz : 0,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 0,1 g
Węglowodany : 94 g
w tym Cukry : 87 g
Białko : 1 g
Sól : 0,3 g
Indeks glikemiczny: 35:


Składniki


cukier kokosowy

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


200

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 200


Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa


.

Opis produktu


Indonezja jest miejscem, gdzie palma kokosowa ma doskonałe warunki wzrostu, a z soków jej pąków kwiatowych powstaje cukier kokosowy - wprost Ze świata natury: - wzbogaca oraz urozmaica ciasta, desery, kawy, napoje - nadaje karmelową nutę oraz złocisty kolor - jest nierafinowany - posiada niski indeks glikemiczny - odpowiedni dla diabetyków

Cechy


z Indonezji, indeks glikemiczny: 35

Adres zwrotny


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Kategorie


Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Inne


Do góry