OSKROBA STRUCLA MALINOWA 450G

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ciasto drożdżowe z nadzieniem malinowym.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1373 kJ/325 kcal
Tłuszcz : 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
Węglowodany : 58 g
w tym cukry : 24 g
Białko : 5,7 g
Sól : 0,25 g


Składniki


mąka PSZENNA, nadzienie malinowe 34,6% (owoce maliny 15,8%, przecier jabłkowy, skrobia modyfikowana, cukier, przecier aroniowy, przecier śliwkowy, przecier wiśniowy, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cukier, olej rzepakowy, masa JAJOWA, serwatka w proszku (z MLEKA), MASŁO 1%, drożdże, woda, sól, barwnik: karoteny, aromat

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


450

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 450


Cechy


bez substancji konserwujących

Adres zwrotny


Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel www.oskroba.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.

Adres producenta


Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel

Dodatki


konserwanty: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera


Pozostałe informacje


Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: energia 412 kJ/98 kcal 5%*, tłuszcz 2,2 g 3%*, kw. tł. nasycone 0,3 g 2%*, cukry 8 g 8%*, sól 0,08 g 1%* % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Ciasta, Ciasta pakowane osobno


Do góry