MALUTA SER TYPU BAŁKAŃSKIEGO SOLAN 200G

51382981/20240827

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ser podpuszczkowy dojrzewający w solance serwatkowej.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 1107 kJ / 267 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 3,3 g
Białko: 16 g
Sól: 3,0 g


Składniki


MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


300

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów
Jednostka masy po odsączeniu (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 300
Masa po odsączeniu: 200


Cechy


oryginalny ser dojrzewający w solance serwatkowej, doskonały ser sałatkowy, szeroko stosowany w potrawach bałkańskich, intensywny smak, zwarta, krucha konsystencja w sałatkach trzyma kształt i się nie maże, prosto z Żuław, z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym**, **więcej na www.maluta.pl

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6


Adres zwrotny


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41 82-100 Nowy Dwór Gdański www.maluta.pl 55 247 24 61

Kraj


Kraj pochodzenia: Polska


Przechowywanie


Najlepiej spożyć przed: data i numer partii w górze kubka. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: przed spożyciem odsączyć zalewę

Adres producenta


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41 82-100 Nowy Dwór Gdański tel. 55 247 24 61 www.maluta.pl

Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera


Logotypy stron trzecich.


Znak weterynaryjny na opakowaniu

Kategorie


Delikatesy, Ser, Ser, specjalność


Do góry