609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
6.25zł / Szt
HENGLEIN CIASTO FRANCUSKIE ŚWIEŻE XXL 375G
39622882/20190910
Tłuszcz: 23,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,5 g
Węglowodany: 33,4 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,6 g
Maks. temp. °C: 8
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzonyPochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w NiemczechPrzepisy
Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego, przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinię z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1575 kJ/378 kcalTłuszcz: 23,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,5 g
Węglowodany: 33,4 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,6 g
Składniki
mąka PSZENNA, woda, tłuszcz palmowy, alkohol etylowy, cukier, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowyŚrednia miara
Średnia miara (e)Jednostka
gRozmiar opakowania
375Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 375Opis produktu
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.Cechy
smak domowej kuchni, doskonałe do domowych wypieków, na papierze do pieczenia 50 x 25 cmWarunki przechowywania
Min. temp. °C: 2Maks. temp. °C: 8