609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
9.89zł / Szt
DR. OETKER BABKA PODWÓJNA CZEKOLADA 415G
37210441/20181115
Energia: 358 kcal
Tłuszcz : 18 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 10 g
Węglowodany : 44 g
w tym Cukry : 27 g
Białko : 4,9 g
Sól : 0,99 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji:
1 porcja = ok. 49 g:
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Moja Babka podwójna czekolada - ciasto w proszku.Przepisy
Dodaj: do ciasta: - 3 jaja - 100 g miękkiego masła - 50 ml mleka (ok. 5 łyżek) do polewy: - 25 g masła - 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł.) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta: Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Dodawanie kropelek i nakładanie do formy: Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z kropelkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski. 3. Pieczenie: Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 70 min (do suchego patyczka) Po ok. 10 min od upieczenia możesz już udekorować ciasto polewą. 4. Przygotowanie polewy: W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość torebki z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane kropelki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia. Smacznego! Muffinki (12 szt.) Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 25 min (do suchego patyczka). Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki. Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.plWartość odżywcza w 100 g
Energia: 1498 kJEnergia: 358 kcal
Tłuszcz : 18 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 10 g
Węglowodany : 44 g
w tym Cukry : 27 g
Białko : 4,9 g
Sól : 0,99 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji:
1 porcja = ok. 49 g: