AMYLON BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 40G

46019514/20220622

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
W tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
*przygotowanego z mlekiem 1,5 % tłuszczu oraz cukrem, opakowanie zawiera 4 porcje (1 porcja = 125 g gotowego produktu):
**referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):


Składniki


bio skrobia kukurydziana, 20 % bio kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


40

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 40


Cechy


bezglutenowy, ekologiczny

Adres zwrotny


Amylon, a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, Republika Czeska www.amylon.cz

Przechowywanie


Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: 1. Z 1 litra zimnego mleka odlać 350 ml szklanki. 2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania. 3. Do 1 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. 4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Polecamy: Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

Adres producenta


Amylon, a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, Republika Czeska www.amylon.cz Zakład: Ronov nad Sázavou, 582 22 Přibyslav, Republika Czeska

Pozostałe informacje


Unijne logo rolnictwa ekologicznego - CZ-BIO-001, Rolnictwo UE/spoza UE Znak przekreślonego kłosa - CZ-101-011

Logotypy stron trzecich.


Green Dot

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry