HENGLEIN CIASTO FILO ŚWIEŻE 300G

39622882/20190910

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Unii Europejskiej


Przepisy


Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz : 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 58 g
w tym cukry : 4,0 g
Białko : 8,1 g
Sól : 1,8 g


Składniki


mąka PSZENNA, woda, sól, emulgator: lecytyny (SOJA), substancja konserwująca: sorbinian potasu, regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu, środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina, skrobia kukurydziana

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


300

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 300


Opis produktu


Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Cechy


7 arkuszy ciasta

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8


Adres zwrotny


Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Kraj


Kraj produkcji: UE


Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Przygotowanie i stosowanie


Zużyć zaraz po otwarciu.

Adres producenta


Wyprodukowano dla Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza

Zalecenia dla alergików


Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera


Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto


Do góry