CELIKO BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY 45G

Tekst dotyczący alergenów


Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać: MLEKO, SOJĘ, ORZECHY ZIEMNE i LASKOWE.

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Budyń o smaku czekoladowym w proszku.

Logotypy stron trzecich


Znak przekreślonego kłosa - PL-064-004

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1460 kJ/349 kcal
Tłuszcz : 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 80 g
w tym cukry : 0 g
Białko : 2,3 g
Sól : 0,04 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.:


Składniki


skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%), aromat

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


46

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 46


O producencie


Produkujemy artykuły bezglutenowe od 1982 r.

O marce


Celiko dla rodziny

Adres zwrotny


Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL tel. 61 871 27 00 www.celiko.com.pl serwis konsumenta: serwis@celiko.com.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przyrządzania: 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. 2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. 3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

Adres producenta


Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Zalecenia dla alergików


Gluten: Nie zawiera
Orzechy laskowe: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać


Logotypy stron trzecich.


Znak przekreślonego kłosa

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry