BAKOMA JOGURT NATURALNY 0% 170G

36159342/20180712

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Jogurt naturalny 0% tluszczu.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 214 kJ/50 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 7,6 g
w tym cukry : 7,6 g
Białko : 5,0 g
Sól : 0,10 g
Informacja dla diabetyków:
Wymienniki : na 100 g
Wymiennik węglowodanowy (WW) : 0,76
Wymiennik białkowy (WB) : 0,20
Wymiennik tłuszczowy (WT) : 0
Wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT = WB + WT) : 0,20


Składniki


MLEKO*, MLEKO zagęszczone odtłuszczone*, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego Bifidobacterium BB12, *wyprodukowano bez stosowania GMO

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


170

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 170


Cechy


wysoka zawartość białka, 0% tłuszczu, zawiera szczepy Bifidobacterium BB12, prosty skład, 2 składniki: mleko od polskich rolników, żywe kultury bakterii, firma polska, wyprodukowano bez stosowania GMO

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6


Adres zwrotny


BAKOMA Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A, 01-303 Warszawa Infolinia: 801 340 600 www.bakoma.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.

Adres producenta


BAKOMA Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa Infolinia: 801 340 600 www.bakoma.pl Zakład Produkcyjny: Elżbietów 48 96-516 Szymanów Polska

Dodatki


Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera


Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty naturalne


Do góry