609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
2.99zł / Szt
CUKIER PUDER DIAMANT 400G
Przepisy
Uniwersalne bezy Przygotowanie: 4 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dodawać 250 g cukru pudru nie przestając miksować i nie dopuszczając do powstania grudek. Na koniec dodać płaską łyżkę mąki ziemniaczanej i miksować kilka minut. Przy pomocy szprycy lub woreczka z uciętym rogiem nakładać na wyłożoną papierem blachę pożądane kształty bezy, zachowując między nimi odstępy. Pieczenie: Piec w temp. 120-140 stopni przez około 45 minut (obserwując co jakiś czas). Uwagi: Temperatura oraz czas pieczenia to wartości orientacyjne - należy je zawsze dostosować do swojego piekarnika.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 100 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g