CUKIER PUDER DIAMANT 400G

Przepisy


Uniwersalne bezy Przygotowanie: 4 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dodawać 250 g cukru pudru nie przestając miksować i nie dopuszczając do powstania grudek. Na koniec dodać płaską łyżkę mąki ziemniaczanej i miksować kilka minut. Przy pomocy szprycy lub woreczka z uciętym rogiem nakładać na wyłożoną papierem blachę pożądane kształty bezy, zachowując między nimi odstępy. Pieczenie: Piec w temp. 120-140 stopni przez około 45 minut (obserwując co jakiś czas). Uwagi: Temperatura oraz czas pieczenia to wartości orientacyjne - należy je zawsze dostosować do swojego piekarnika.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 100 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


400

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 400


Opis produktu


Idealny składnik ciast, kremów, lukrów i polew Subtelnie przyprószy oraz udekoruje ciasta i desery Sprawi, że domowe wypieki będą delikatne i puszyste

Cechy


idealny do wypieków, z polskich buraków, w zgodzie ze środowiskiem

Adres zwrotny


Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań Serwis konsumencki: tel. +48 61 8665061 www.diamant.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Adres producenta


Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań

Kategorie


Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Inne


Do góry