609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
17.45zł / Szt
BEZGLUTEN KONCENTRAT MĄKI EKSTRA UNIWERSALNY 500G
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa.Przepisy
Sposób przygotowania: Chleb Składniki: - 500 g Ekstra uniwersalnej mieszanki bezglutenowej - 1 łyżeczka soli (9 g) - 1 łyżeczka cukru (7 g) - 7 g drożdży w proszku lub 25 g rozkruszonych drożdży świeżych - 450 ml wody (temp. ok. 30°C) - 3 łyżki oleju (20 g) + olej do posmarowania. Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w misce, następnie miksuj na najwyższych obrotach przez około 2 min do otrzymania gładkiej jednolitej konsystencji. Uzyskaną masę przelej do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 30 x 12 cm i wyrównaj powierzchnię. Foremkę z ciastem przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w temp. pokojowej na około 45 min. Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmaruj olejem i umieść w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. Piecz około 45 min (bez termoobiegu), po upieczeniu wyjmij z foremki i odstaw do ostygnięcia.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna:: 1554 kJ / 366 kcalTłuszcz:: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 1,9 g
Węglowodany:: 86 g
w tym cukry:: 5,9 g
Białko:: 0,6 g
Sól:: 0,13 g
Składniki
skrobia PSZENNA bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464, błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: węglany soduJednostka
gRozmiar opakowania
500Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 500O marce
Wybierając markę Bezgluten możecie Państwo urozmaicić i wzbogacić swój świat kulinarny o smaczne i bezpieczne produkty, które sprawiają, że jedzenie jest wielką przyjemnością a życie staje się bardziej komfortowe. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wiedzy eksperckiej i zaangażowaniu nasze wyroby mają gwarancję najlepszego smaku i najwyżej jakości. Więcej o nas na: www.bezgluten.comOpis produktu
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.Adres zwrotny
BEZGLUTEN Sp. z o.o. Posądza 128, 32-104 Koniusza. k. Krakowa, Polska, tel. 0048 12 / 626 58 08, 0048 12 / 626 38 88, fax 0048 12 / 637 74 89 www.bezgluten.com e-mail: biuro@bezgluten.comPrzechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Adres producenta
BEZGLUTEN Sp. z o.o. Posądza 128, 32-104 Koniusza. k. Krakowa, Polska, tel. 0048 12 / 626 58 08, 0048 12 / 626 38 88, fax 0048 12 / 637 74 89 www.bezgluten.com e-mail: biuro@bezgluten.comZalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Nie zawieraPszenica: Zawiera