CUKIER TRZCINOWY DIAMANT 500G

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Cukier trzcinowy nierafinowany

Przepisy


Ciasto z suszonymi morelami i migdałami Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki. Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut. Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1700 kJ
Wartość energetyczna : 400 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 100 g
w tym cukry : 100 g
Białko : 0 g
Sól : 0,01 g


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


500

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 500


Opis produktu


Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka. Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Adres zwrotny


Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań Serwis konsumencki: tel. +48 61-8665061 www.diamant.pl dołącz do nas www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Adres producenta


Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań

Kategorie


Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Cukier trzcinowy i do kawy


Do góry