609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
1.35zł / Szt
WINIARY CUKIER WANILINOWY 32G
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać GLUTEN.Format oznakowania alergenów
Tłusty drukNazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier wanilinowyPrzepisy
Przepis na Kruche ciasteczka: Potrzebujesz: 300 g (2 szklanki) mąki pszennej, 200 g (1 kostka) masła, 100 g (2/3 szklanki) cukru pudru, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 żółtka, 1 Cukier wanilinowy Winiary 32 g, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Winiary. Opcjonalnie: 100 g pokruszonych płatków migdałów lub startą skórkę z dwóch cytryn. Do dekoracji: pozostałe białko, 1 Cukier wanilinowy Winiary 32 g. 1. Mąkę przesiej, dodaj cukier puder, 1 cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, pokrojone masło, 2 żółtka, jogurt i dodatki (migdały lub skórkę). Całość dokładnie wygnieć. 2. Stolnicę podsyp mąką i rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wykrój ciasteczka. Ciasteczka posmaruj białkiem i posyp Cukrem wanilinowym Winiary. 3. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż ciasteczka i włóż do piekarnika. Piecz 15 min. Kalorie 160 kcal na 1 porcję (50 g) Czas 15 min Porcje 14 szt. Szukaj więcej przepisów i inspiracji na winiary.plWartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna : 1663 kJ / 397 kcaltłuszcz : 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,0 g
węglowodany : 99,3 g
w tym cukry : 99,3 g
błonnik : 0,0 g
białko : 0,0 g
sól : 0,0 g