PESTKI DYNI ŁUSKANE BAKALLAND 100G

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Pestki dyni łuskane

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 2369 kJ/572 kcal
Tłuszcz : 45,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 8,5 g
Węglowodany : 12,7 g
w tym cukry : 11,3 g
Błonnik : 5,3 g
Białko : 24,5 g
Sól : 0,05 g
Witaminy i składniki mineralne: na 100 g
Witamina E : 26 mg
Kwas foliowy : 60 µg
Potas : 810 mg
Fosfor : 1170 mg
Magnez : 540 mg
Żelazo : 15 mg
Cynk : 7,5 mg
Miedź : 1,57 mg
* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia:
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Opakowanie zawiera ok. 7 sugerowanych porcji produktu.:


Składniki


pestki dyni łuskane

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


O marce


Bakalland - wyszukane przyjemności Wystarczy tylko chwila, by sięgnąć po małe przyjemności. Wcześniej jednak długo i starannie wyszukujemy najdoskonalsze owoce i orzechy, wybierając je z najlepszych zbiorów na świecie. Dzięki temu Bakalland od lat słynie z jakości, a Ty możesz rozkoszować się prawdziwym bogactwem naturalnych smaków!

Opis produktu


Pestki dyni spożywane są na surowo, prażone - solone bądź słodzone. Znakomicie nadają się do stworzenia własnej kompozycji z musli, czy crunchem. Pestki dyni to bogactwo kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi.

Cechy


naturalne bogactwo magnezu, żelaza i witaminy E

Adres zwrotny


BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa serwis_konsumenta@bakalland.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Zalecenia dla alergików


Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać


Kategorie


Artykuły spożywcze, Bakalie, Inne orzechy


Do góry