DELECTA BUDYŃ WANILIOWY DUŻY 64G

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Budyń o smaku waniliowym w proszku.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 420 kJ / 99 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 11 g
Białko: 3,1 g
Sól: 0,10 g
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal):
Wartości odżywcze liczone po przyrządzeniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem.:
Ok. 860 g produktu po przyrządzeniu (6 porcji):


Składniki


skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat, barwniki: ryboflawiny, annato

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


64

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 64


Opis produktu


Nasz budyń o aksamitnej konsystencji to porcja na 3/4 l mleka. Zdecyduj o jego słodkości dodając odpowiednią ilość cukru. Ten pyszny deser przygotuj dla siebie lub dla swoich bliskich, ot tak... prosto z serca.

Cechy


aksamitny bez grudek, na 3 l mleka

Adres zwrotny


Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Przygotuj: 0,75 litra zimnego mleka (3 szklanki) i 3 łyżki cukru (ok. 60 g). 1. Rozmieszaj zawartość torebki w 1 szklance mleka. 2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem. Zestaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Dobre rady: Nie przypalisz budyniu, jeśli przed wlaniem mleka wypłuczesz zimną wodą dno garnka. Możesz przygotować pyszny krem do ciasta, miksując przestudzony budyń z kostką masła.

Adres producenta


Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Zalecenia dla alergików


Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać


Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry