609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
1.39zł / szt
DR.OETKER BUDYŃ ŚMIETANKOWY 40G
37210438/20181115
Energia: 90 kcal
Tłuszcz : 1,8 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 1,1 g
Węglowodany : 16 g
w tym Cukry: 9,6 g
Białko : 3,0 g
Sól : 0,10 g
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów
Wielkie literyNazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń w proszku.Przepisy
Przepis na: Sernik śmietankowy Składniki: - 150 g herbatników - 2 łyżki Ciemnego kakao Dr. Oetkera - 225 g masła - 1 kg twarogu sernikowego - 350 g drobnego cukru - 6 jajek, żółtka i białko osobno - 1 Budyń smak Śmietankowy Dr. Oetkera - 350 ml śmietanki 30% tł. - 150 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: Śmietankę schłodź w lodówce. Pozostałe składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Herbatniki pokrusz na piasek przy pomocy blendera lub wałka. Do pokruszonych herbatników dodaj kakao i płynne masło (100 g), dokładnie wymieszaj i wyłóż na spód formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez 10 minut. Odstaw do wystudzenia. Obniż temperaturę piekarnika do 150°C. Boki formy wysmaruj masłem. W dużej misce utrzyj 125 g miękkiego masła z cukrem na jasny krem. Dalej ucierając, porcjami dodawaj twaróg. Dodaj żółtka i budyń. W oddzielnych miskach ubij białka i dobrze schłodzoną śmietankę (250 ml) i połącz z masą serową. Następnie przełóż do formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 1,5 godziny. Uchyl lekko drzwiczki i pozostaw do wystudzenia. Pozostałą śmietankę podgrzej. Gorącą śmietankę zalej kawałkami czekolady. Po kilku minutach wymieszaj. Polewę przelej na sernik i odstaw do lodówki do zastygnięcia. Więcej przepisów na oetker.plWartość odżywcza w 100 g
Energia: 382 kJEnergia: 90 kcal
Tłuszcz : 1,8 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 1,1 g
Węglowodany : 16 g
w tym Cukry: 9,6 g
Białko : 3,0 g
Sól : 0,10 g
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :
Składniki
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, 0,3% ŚMIETANKA w proszku, barwnik (ryboflawiny)Jednostka
gRozmiar opakowania
40Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 40O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski DziecięceOpis produktu
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserówAdres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.plPrzechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Przygotowanie i stosowanie
Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 GdańskZalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawieraćMleko: Zawiera