DR.OETKER KREM WANILIOWY DO TORTÓW 120G

37210475/20181115

Format oznakowania alergenów


Wielkie litery

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Krem do tortów i ciast smak waniliowy w proszku

Przepisy


Przepis na Krem na babeczki - wersja z mlekiem: zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka. - wersja ze śmietanką: ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 1203 kJ
: 290 kcal
Tłuszcz : 22,3 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 15,3 g
Węglowodany : 18,9 g
w tym Cukry : 15,3 g
Białko : 3,4 g
Sól : 0,12 g
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. :
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Składniki


cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka MLEKA, stabilizator (fosforany potasu), aromat, naturalny aromat wanilii bourbon, barwnik (karoteny), sól

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


120

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 120


Opis produktu


Krem waniliowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - szlachetny smak i aromat wanilii - do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów

Cechy


gotowy w 3 minuty

Adres zwrotny


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl, www.oetker.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: wersja z mlekiem 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty. wersja z mlekiem i masłem Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.

Adres producenta


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Zalecenia dla alergików


Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera


Pozostałe informacje


1 porcja (43 g) zawiera: energia 517 kJ 125 kcal 6%* Energia w 100 g 1203 kJ / 290 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry