DR.OETKER ŻELATYNA 20G

37210472/20181115

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.


Przepisy


Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


20

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 20


Opis produktu


Do kuchni polecamy naszą Żelatynę Uniwersalną: - idealna do mięs, ryb, warzyw i deserów, - wystarcza na 1 litr płynu, - super klarowana. Wypróbuj, a nie skorzystasz już z żadnej innej.

Cechy


do mięs, ryb, warzyw i deserów, na 1 l płynu, wieprzowa, super klarowna

Adres zwrotny


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 0 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Kraj


Kraj pochodzenia: Produkt UE


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.

Adres producenta


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry