MALUTA JOGURT BAŁKAŃSKI LEKKI 340G

36444972/20180816

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Jogurt naturalny typ bałkański lekki.

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.


Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna: 298 kJ / 71 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 6,5 g
w tym cukry: 6,5 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,11 g


Składniki


MLEKO pasteryzowane, MLEKO w proszku odtłuszczone, białka MLEKA, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


340

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 340


Opis produktu


Lekki ze względu na obniżoną zawartość tłuszczu do 3,0 %.

Cechy


doskonały jogurt od Maluty

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8


Adres zwrotny


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41, 82-100 Nowy Dwór Gdański tel. 55 247 24 61; fax 55 247 41 14 www.maluta.pl

Kraj


Kraj pochodzenia: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze. od + 2 °C do + 8 °C.

Przygotowanie i stosowanie


Opływ serwatki jest charakterystyczny dla naturalnych produktów fermentowanych tradycyjnie dojrzewających

Adres producenta


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41, 82-100 Nowy Dwór Gdański tel. 55 247 24 61; fax 55 247 41 14 www.maluta.pl

Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera


Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurty


Do góry