DANONE JOGURT NATURALNY ZE ZBOŻEM 175G

36159398/20180712

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 385 kJ / 92 kcal
Tłuszcz : 3,0 g
w tym kwasy nasycone : 1,7 g
Węglowodany : 11,7 g
w tym cukry : 11,1 g
Błonnik : 0,3 g
Białko : 4,3 g
Sól : 0,14 g
Wapń : 147 mg (18%*)
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). :
Kubek zawiera 1 porcję równą 175 g.:


Składniki


JOGURT naturalny, cukier trzcinowy, rodzynki, ziarna zbóż 0,8% (JĘCZMIEŃ, PSZENICA), ORZECHY WŁOSKIE 0,2%, ORZECHY LASKOWE 0,2%, MIGDAŁY 0,2%, miód 0,1%, koncentrat soku z cytryny, naturalny aromat

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


175

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 175


Opis produktu


Wyprodukowany w 100 procentach z polskiego mleka, taki właśnie jest jogurt naturalny firmy Danone. Jest naturalnie gęsty i zdrowy, nie ma w nim żadnych barwników, konserwantów czy aromatów. Jeden kubek jogurtu pokrywa dzienne zapotrzebowanie na wapń. Żywe kultury bakterii wzmacniają odporność i zapobiegają zaparciom. Stanowi idealny składnik deserów, sosów czy dipów. Sprawdza się jako śniadanie w towarzystwie płatków śniadaniowych i ulubionych owoców. Dlatego każdy, kto chce się zdrowo odżywiać powinien mieć go w swojej lodówce. Chcesz zachować szczupłą sylwetkę? Jedz codziennie jogurt naturalny Danone.

Cechy


prosty skład, 7,5 g białka w kubeczku

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6


Adres zwrotny


Danone sp. z o.o. ul. Redutowa 9/23 01-103 Warszawa www.jogurtdanone.pl 801 33 11 33 Opłata według taryfy operatora

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.

Adres producenta


Danone sp. z o.o. ul. Redutowa 9/23 01-103 Warszawa www.jogurtdanone.pl 801 33 11 33 Opłata według taryfy operatora

Zalecenia dla alergików


Migdały: Zawiera
Jęczmień: Zawiera
Orzechy laskowe: Zawiera
Mleko: Zawiera
Orzechy włoskie: Zawiera
Pszenica: Zawiera


Logotypy stron trzecich.


Green Dot

Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Jogurty, Jogurt, specjalność


Do góry