SER PLEŚNIOWY BLUE BŁĘKITNY LAZUR 100G

36159017/20180730

Tekst dotyczący alergenów


PRODUKT BEZGLUTENOWY

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ser pleśniowy Błękitny

Wartość odżywcza w 100 g


wartość energetyczna : 1518 kJ/366 kcal
tłuszcz : 31 g
w tym kwasy nasycone : 21 g
węglowodany : 1,8 g
w tym cukry : 0 g
białko : 20 g
sól : 2,5 g


Składniki


MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


O producencie


Sery pleśniowe produkujemy od 1959 roku. Jesteśmy liderem na polskim rynku serów z przerostem błękitnej pleśni i uznaną marką za granicą. Nieprzerwanie unowocześniana spółdzielnia Lazur pozostaje firmą ze 100-procentowym polskim kapitałem. W zakładzie są ściśle przestrzegane standardy ISO 22000 oraz BRC.

Opis produktu


Błękitny ma głęboko przerośnięty szlachetną pleśnią, kremowy miąższ. Charakteryzuje się zdecydowanym smakiem, który uzupełniają subtelne, a zarazem wyraźne, grzybowe nuty. Błękitny, jak wszystkie sery Lazur, powstaje wyłącznie z najlepszego polskiego mleka, jest wolny od konserwantów i sztucznych barwników. Doskonale komponuje się z mięsami oraz warzywami i niebanalnie inspiruje przy tworzeniu wytrawnych deserów.

Cechy


nie zawiera konserwantów, posiada godło Teraz Polska, posiada znak Poznaj Dobrą Żywność

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6


Adres zwrotny


LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych ul. Kaliska 44 63-460 Nowe Skalmierzyce serwis.konsumenta@lazur.pl www.lazur.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.

Adres producenta


LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych ul. Kaliska 44 63-460 Nowe Skalmierzyce

Dodatki


konserwanty: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Gluten: Nie zawiera
Mleko: Zawiera


Kategorie


Delikatesy, Ser, Ser, specjalność


Do góry