DR.OETKER CIASTO CZEKOLADOWE XXL 672G

37210441/20181115

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ciasto Czekoladowe XXL w proszku.

Przepisy


Ciasto czekoladowe XXL Dodaj: - 4 jaja - 200 g masła (lub margaryny) - 200 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Ciasto czekoladowe XXL ...doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 200 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem). Wuzetka Ciasto Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy. Masa 2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta. Polewa czekoladowa Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto. Smacznego!

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 1359 kJ
Energia: 324 kcal
Tłuszcz : 15 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,1 g
Węglowodany : 43 g
w tym Cukry : 24 g
Białko : 4,4 g
Sód : 0,73 g
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 38 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Składniki


cukier, mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), skrobia, 4,1% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), dekstroza, błonnik z cykorii, aromaty (zawierają LAKTOZĘ), sól, naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


671

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 671


O producencie


Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opis produktu


Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i wodę. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.

Cechy


bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk


Do góry