609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
5.99zł / szt
DR.OETKER MURZYNEK 350G
37210441/20181115
Energia: 322 kcal
Tłuszcz : 15 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,2 g
Węglowodany : 39 g
w tym Cukry : 20 g
Białko : 6,8 g
Sól: 0,94 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 44 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Format oznakowania alergenów
Wielkie literyNazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto Murzynek w proszkuPrzepisy
Ciasto Murzynek Dodaj: - 3 jaja - 100 g masła (lub margaryny) - 80 ml mleka (ok. 8 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Murzynek z ajerkoniakiem Forma do pieczenia 25 cm Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania, dodając tylko 50 ml mleka. Pod koniec miksowania dodaj 50 ml ajerkoniaku i miksuj całość jeszcze 2 min. Ciasto nałóż do formy i piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i udekoruj polewą. Polewa 40 g białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozsmaruj ją na płaskim talerzu i odstaw do zastygnięcia. Następnie nożem zeskrob duże wiórki. 50 g białej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30% tł. rozpuść w kąpieli wodnej i pomieszaj. Ciasto udekoruj polewą i pozostaw do przestudzenia. Następnie posyp wiórkami z białej czekolady. Muffinki 12 sztuk Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). Smacznego!Wartość odżywcza w 100 g
Energia: 1350 kJEnergia: 322 kcal
Tłuszcz : 15 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,2 g
Węglowodany : 39 g
w tym Cukry : 20 g
Białko : 6,8 g
Sól: 0,94 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 44 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: