DR.OETKER BABKA CYTRYNOWA 375G

37210441/20181115

Format oznakowania alergenów


Wielkie litery

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Babka smak cytrynowy w proszku.

Przepisy


Babka o smaku cytrynowym Dodaj: - 2 jaja - 100 g masła (lub margaryny) - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem. Babka Wielkanocna Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (? ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem. Polewa Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Muffinki Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). Smacznego!

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 1395 kJ
Energia: 333 kcal
Tłuszcz : 14 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 3,9 g
Węglowodany : 45 g
w tym Cukry : 22 g
Białko : 5,5 g
Sól : 0,77 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Składniki


mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), błonnik z cykorii, aromat, sól

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


375

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 375


O producencie


Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opis produktu


Świeży smak Babki cytrynowej zachwyci wszystkich łasuchów - od małego do dużego! Wystarczy dodać jaja, tłuszcz i mleko, wymieszać i upiec. Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Na opakowaniu znajdziesz przepis na Babkę Wielkanocną i Muffinki. Smacznego Dnia! Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Cechy


bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Adres zwrotny


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Dodatki


Barwniki: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera


Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Ciasto w proszku


Do góry