SERNIK NA ZIMNO DR.OETKER 193G

37210441/20181115

Format oznakowania alergenów


Wielkie litery

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Mieszanka masy sernikowej w proszku.

Przepisy


Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę o 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: - 500 ml mleka + 150 g jogurtu - 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone - 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania) Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach. Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl

Wartość odżywcza w 100 g


Energia: 600 kJ
Energia: 142 kcal
Tłuszcz : 4 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 3,3 g
Węglowodany : 21 g
w tym Cukry : 18 g
Białko : 5,9 g
Sól: 0,17 g
Sernik można podzielić na 12 porcji.:
1 porcja = ok. 82 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Składniki


cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone, SERWATKA w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


195

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 195


O producencie


Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Adres zwrotny


DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl


Do góry