609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
7.75zł / szt
SERNIK KRÓLEWSKI DR.OETKER 520G
37210441/20181115
Energia: 307 kcal
Tłuszcz : 16 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,9 g
Węglowodany : 29 g
w tym Cukry : 15 g
Białko : 10 g
Sól : 0,45 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g:
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Pszenica: Zawiera
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.Przepisy
Dodaj do ciasta: - 80 g miękkiego masła lub margaryny - 1 jajko do masy sernikowej: - 150 g masła lub margaryny - 3 jaja - 500 g zmielonego twarogu Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm. 2. Przygotowanie masy sernikowej Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach). 4. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 70-80 min Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku. Smacznego :) Sernik królewski możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.plWartość odżywcza w 100 g
Energia: 1284 kJEnergia: 307 kcal
Tłuszcz : 16 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,9 g
Węglowodany : 29 g
w tym Cukry : 15 g
Białko : 10 g
Sól : 0,45 g
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g:
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Składniki
Ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ), Masa: cukier, skrobia, aromat, sólJednostka
gRozmiar opakowania
520Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 520Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:, 400 g mieszanki do wypieku ciasta, 120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowejO producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski DziecięceO marce
Polecamy formy Dr. Oetker! O 24 cm Spróbuj także: Sernik śmietankowy z dodatkiem naturalnej waniliiOpis produktu
"Pyszny sernik otulony czekoladową kruszonką. Nie zawiera barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego. Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności."Cechy
w środku: ciasto, masa sernikowaAdres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.plPrzechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 GdańskZalecenia dla alergików
Mleko: ZawieraPszenica: Zawiera