STRUCLA OWOCOWA JAGODA OSKROBA 450G

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Strucla drożdżowa z nadzieniem owocowym.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 319 kcal / 1340 kJ
Tłuszcz : 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
Węglowodany : 56 g
w tym cukry : 24 g
Białko : 5,8 g
Sól : 0,24 g


Składniki


mąka PSZENNA, nadzienie owocowe (przecier jabłkowy 17,2%, porzeczka mrożona 16,9%, skrobia modyfikowana, przecier aroniowy 0,4%, przecier śliwkowy 0,4%, przecier wiśniowy 0,4%, cukier, pektyny - substancja żelująca, kwas cytrynowy - regulator kwasowości), cukier, olej rzepakowy, JAJA, serwatka w proszku (z MLEKA), MASŁO 1%, drożdże, sól, woda, aromat, karoteny - barwnik

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


450

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 450


Cechy


z dodatkiem masła, bez tłuszczów utwardzonych, z kawałkami owoców, bez konserwantów

Adres zwrotny


Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel tel. +48 25 756 29 00 fax. +48 25 756 29 01 www.oskroba.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.

Adres producenta


Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel

Dodatki


Substancje konserwujące: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Produkty mleczarskie: Zawiera
Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera


Pozostałe informacje


Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: kcal 96 5%, tłuszcz 2,2 g 3%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%, cukier 7,1 g 8%, sól 0,07 g 1% % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Ciasta, Ciasta owocowe


Do góry