OSKROBA STRUCLA MAKOWA 450G

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Strucla drożdżowa z nadzieniem makowym.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 344 kcal / 1445 kJ
Tłuszcz : 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1 g
Węglowodany : 49 g
w tym cukry : 18 g
Białko : 7,6 g
Sól : 0,2 g


Składniki


nadzienie (mak 12,9%, woda, syrop glukozowy (z PSZENICY), rodzynki, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku), mąka PSZENNA, cukier, olej rzepakowy, woda, JAJA, serwatka w proszku (z MLEKA), MASŁO 1%, drożdze, sól, karoteny - barwnik, aromat

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


450

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 450


Cechy


bez konserwantów, z dodatkiem masła, bez tłuszczów utwardzonych

Adres zwrotny


Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel tel. +48 25 756 29 00 fax. +48 25 756 29 01 www.oskroba.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.

Adres producenta


Piekarnia Oskroba S.A. Człekówka 90 05-340 Kołbiel

Dodatki


Substancje konserwujące: Nie zawiera


Zalecenia dla alergików


Produkty mleczarskie: Zawiera
Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera


Pozostałe informacje


Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: kcal 103 5% , tłuszcz 3,6 g 5%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%, cukry 5,5 g 6%, sól 0,06 g 1% % RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Ciasta, Inne


Do góry