DELECTA CUKIER WANILINOWY 30G

40088249/20191206

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Cukier wanilinowy.

Przepisy


Nasz przepis na zebrę Przygotuj: 5 jaj, 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (+ 3 łyżki), 1 i 1/2 szklanki cukru, 1 szklankę wody, 1 szklankę oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delacta, cukier wanilinowy 30 g Delacta, 3 łyżki kakao. Jaja zmiksuj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę oraz olej. Całość wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj 3 łyżki mąki,a do drugiej kakao. Na środek wysmarowanej tłuszczem tortownicy o śr. 24 cm wlewaj na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 1 godzinę.

Wartość odżywcza w 100 g


wartość energetyczna: 1691 kJ / 398 kcal
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
białko: 0 g
sól: 0 g


Składniki


cukier, aromat: etylowanilia

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


30

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 30


O marce


Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Cechy


aromatyczny, na 2 kg mąki

Adres zwrotny


Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Zastosowanie Cukier wanilinowy służy jako dodatek do ciast, deserów, ciasteczek, naleśników i potraw mlecznych.

Adres producenta


Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Zalecenia dla alergików


Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać


Kategorie


Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Inne


Do góry