609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
0.99zł / szt
DELECTA CUKIER WANILINOWY 30G
40088249/20191206
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
białko: 0 g
sól: 0 g
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów
Tłusty drukNazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier wanilinowy.Przepisy
Nasz przepis na pączki Przygotuj: 500 g mąki, 50 g drożdży, 250 ml mleka, 6 żółtek, 100 g cukru, cukier wanilinowy 30 g Delecta, 1 łyżkę alkoholu, 125 g margaryny, 200 g marmolady. Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i mąki w połowie szklanki letniego mleka. Odstaw do wyrośnięcia. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj pozostałe składniki, rozczyn drożdżowy oraz roztopioną margarynę, zagnieć. Pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkuj na grubość 2 cm, wycinaj szklanką krążki. Na każdy nakładaj marmoladę i formuj pączki. W rondlu z rozgrzanym olejem smaż pączki do zarumienienia. Posyp cukrem pudrem.Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna: 1691 kJ / 398 kcaltłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
białko: 0 g
sól: 0 g
Składniki
cukier, aromat: etylowanilinaJednostka
gRozmiar opakowania
30Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 30Opis produktu
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.Cechy
aromatyczny, podwójna porcja na 2 kg mąkiAdres zwrotny
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl www.delektujemy.plPrzechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Przygotowanie i stosowanie
Zastosowanie Cukier wanilinowy służy jako dodatek do ciast, deserów, ciasteczek, naleśników i potraw mlecznych.Adres producenta
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl www.delektujemy.plZalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Może zawieraćJaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać