609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
6.59zł / Szt
LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO PIÓRA 400G
36625090/20180906
tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
węglowodany: 66 g
w tym cukry: 1,9 g
błonnik: 3,9 g
białko: 16 g
sól: 0 g
fosfor: 350 mg (50%)*
magnez: 82,0 mg (22%)*
żelazo: 4,3 mg (31%)*
cynk: 3,2 mg (32%)*
miedź: 0,40 mg (40%)*
mangan: 1,7 mg (85%)*
*% referencyjnych wartości spożycia:
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu:
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów
PodkreślenieNazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty pióra.Przepisy
Przepis dla Ciebie! Makaron z pieczonym łososiem i szpinakiem Składniki: makaron Lubella Pełne Ziarno Pióra 200 g łosoś filet 250 g połowa cytryny 2 garści świeżego szpinaku Dodatkowo 2 łyżki oliwy, koperek Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 35 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki! Łososia natrzyj oliwą i obłóż plasterkami cytryny. Teraz pieczenie! Piecz łososia przez 15 minut w 180°C. Połącz i ciesz się smakiem! Upieczonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i podaj z makaronem i szpinakiem. Posyp koperkiem. Smacznego!Wartość odżywcza w 100 g
energia: 1547 kJ / 366 kcaltłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
węglowodany: 66 g
w tym cukry: 1,9 g
błonnik: 3,9 g
białko: 16 g
sól: 0 g
fosfor: 350 mg (50%)*
magnez: 82,0 mg (22%)*
żelazo: 4,3 mg (31%)*
cynk: 3,2 mg (32%)*
miedź: 0,40 mg (40%)*
mangan: 1,7 mg (85%)*
*% referencyjnych wartości spożycia:
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu:
Składniki
mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnistaŚrednia miara
Średnia miara (e)Jednostka
gRozmiar opakowania
400Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400O marce
Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zbożaOpis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety. Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.Cechy
100% pełne ziarno, lepszy smak, Polski ProducentAdres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.plPrzechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.plZalecenia dla alergików
Soja: Może zawieraćPszenica: Zawiera