LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO PIÓRA 400G

36625090/20180906

Format oznakowania alergenów


Podkreślenie

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Makaron pełnoziarnisty pióra.

Przepisy


Przepis dla Ciebie! Makaron z pieczonym łososiem i szpinakiem Składniki: makaron Lubella Pełne Ziarno Pióra 200 g łosoś filet 250 g połowa cytryny 2 garści świeżego szpinaku Dodatkowo 2 łyżki oliwy, koperek Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 35 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki! Łososia natrzyj oliwą i obłóż plasterkami cytryny. Teraz pieczenie! Piecz łososia przez 15 minut w 180°C. Połącz i ciesz się smakiem! Upieczonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i podaj z makaronem i szpinakiem. Posyp koperkiem. Smacznego!

Wartość odżywcza w 100 g


energia: 1547 kJ / 366 kcal
tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
węglowodany: 66 g
w tym cukry: 1,9 g
błonnik: 3,9 g
białko: 16 g
sól: 0 g
fosfor: 350 mg (50%)*
magnez: 82,0 mg (22%)*
żelazo: 4,3 mg (31%)*
cynk: 3,2 mg (32%)*
miedź: 0,40 mg (40%)*
mangan: 1,7 mg (85%)*
*% referencyjnych wartości spożycia:
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu:


Składniki


mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


400

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 400


O marce


Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zboża

Opis produktu


Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety. Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.

Cechy


100% pełne ziarno, lepszy smak, Polski Producent

Adres zwrotny


MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl

Przechowywanie


Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.

Adres producenta


MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl

Zalecenia dla alergików


Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera


Kategorie


Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny


Do góry