MELISSA TORTELLINI RICOTTA Z SZPINAKIEM 250G

36624563/20180906

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Tortellini z serem ricotta i szpinakiem

Adres dystrybutora


Atlanta AM Sp. z o. o. ul. Annopol 4A 03-236 Warszawa

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano we Włoszech


Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1661 kJ/394 kcal
Tłuszcz : 9,9 g
W tym::
nasycone : 3 g
jednonienasycone : 3 g
wielonienasycone : 3,9 g
Węglowodany : 60,9 g
W tym::
cukry : 3,8 g
Błonnik : 3,5 g
Białko : 13,6 g
Sól : 1,5 g


Składniki


makaron jajeczny 72%: semolina z PSZENICY DURUM, JAJA 19,36% (13,9%)*, nadzienie 28%: ser Ricotta 33% (9,24%)* (SERWATKA Z MLEKA, ŚMIETANKA, sól), bułka tarta (MĄKA PSZENNA, woda, drożdże piekarskie, sól), olej palmowy, płatki ziemniaczane, SERWATKA W PROSZKU, BŁONNIK Z PSZENICY, sól, cebula, szpinak 3% (0,84%)*, aromaty, ser topiony w proszku (MLEKO, sól, podpuszczka), suszony czosnek

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


250

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 250


Adres zwrotny


Atlanta AM Sp. z o. o. ul. Annopol 4A 03-236 Warszawa www.atlanta-am.pl

Kraj


Kraj produkcji: Włochy


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie umieszczać w lodówce.

Zalecenia dla alergików


Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera


Pozostałe informacje


Jedna porcja 100 g zawiera: wartość energetyczna 1661 kJ/394 kcal 20%*, cukry 3,8 g 4%*, tłuszcz 9,9 g 14%*, kwasy tłuszczowe nasycone 3 g 15%*, sól 1,5 g 25%* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 4000 kJ / 2 000 kcal). *Porcja po ugotowaniu waży 250 g.

Kategorie


Potrawy gotowe, Dania, Dania kuchni włoskiej


Do góry