LUBELLA NITKI CIĘTE NR 2 500G

36625090/20180906

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Makaron Nitki cięte nr 2

Przepisy


Indyk w rosole Potrzebujesz: Makaron Lubella nitki 200 g filet z indyka 200 g włoszczyzna 1 szt. woda 3 l koperek 1/2 pęczka ziele angielskie 3 ziarenka liść laurowy 2 szt. sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 4 Uwaga! Rosół z indyka to pożywna zupa, więc równie dobrze sprawdzi się jako danie dla najmłodszych. Do dzieła! 1. Na pierwszy ogień... Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W międzyczasie... Do garnka włóż filet z indyka i zalej 3 litrami wody, doprowadź wodę do wrzenia. 3. To już prawie meta! W tym czasie umyj i obierz włoszczyznę. Wrzuć ją do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, gotuj przez 30 minut, dopraw. Po tym czasie odcedź bulion. Drobno pokrój ugotowany filet z indyka. Na dnie talerza ułóż makaron, pokrojony filet i marchewkę z rosołu. Zalej bulionem i całość posyp posiekanym koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Daj się zainspirować! więcej przepisów na www.uwielbiam.pl W kwestii makaronów nasza wyobraźnia nie zna żadnych granic. Teraz chcemy zainspirować nimi także Ciebie. Wybierz swój ulubiony rodzaj i twórz z Lubellą niepowtarzalne dania!

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 807 kJ / 190 kcal
Tłuszcz : 0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 38 g
- w tym cukry : 0 g
Błonnik : 2,8 g
Białko : 6,6 g
Sól : 0 g


Składniki


mąka makaronowa PSZENNA

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


500

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 500


O marce


Lubella Tradycja od 1881

Cechy


normale: 4 min, al dente: 3 min

Adres zwrotny


Lubella Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin www.lubella.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


Lubella Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Zalecenia dla alergików


Pszenica: Zawiera


Kategorie


Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny


Do góry