LUBELLA KOKARDKI NR 51 400G

36625090/20180906

Format oznakowania alergenów


Podkreślenie

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Makaron kokardki.

Przepisy


Przepis dla Ciebie! Kokardki z cukinią i serem halloumi Składniki: makaron Lubella Kokardki 200 g cukinia 0,5 sztuki ser halloumi 0,5 kostki (ok. 100 g) sos Pesto Rosso: + pół słoika suszonych pomidorów w oleju (razem z olejem) + parmezan lub inny twardy ser 100 g + garść pestek lub orzechów + 1 ząbek czosnku + szczypta pieprzu Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki i sos! Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz w wodzie z gotowania makaronu. Halloumi pokrój w plastry, nasmaruj oliwą i grilluj z obu stron na złoty kolor. Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę. W razie potrzeby dodaj więcej oleju z pomidorów. Połącz i ciesz się smakiem! Pesto wymieszaj ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z cukinią i serem. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 20 min

Wartość odżywcza w 100 g


energia: 1487 kJ / 351 kcal
tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
węglowodany: 70 g
w tym cukry: 4,2 g
błonnik: 3,0 g
białko: 13 g
sól: 0,03 g


Składniki


mąka makaronowa PSZENNA

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


400

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 400


O marce


Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zboża Współpracujemy z polskimi rolnikami. Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki. Mielimy zboże we własnym młynie. Łączymy pasję z doświadczeniem.

Cechy


Polski Producent

Adres zwrotny


MW FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl

Przechowywanie


Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


MW FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl

Zalecenia dla alergików


Jaja: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera


Kategorie


Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Makaron tradycyjny


Do góry