609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
4.75zł / szt
LUBELLA PIÓRA NR 17 400G
36625090/20180906
tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
węglowodany: 70 g
w tym cukry: 4,2 g
błonnik: 3,0 g
białko: 13 g
sól: 0,03 g
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów
PodkreślenieNazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pióra.Przepisy
Przepis dla Ciebie! Pióra ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą Składniki: makaron Lubella Pióra 200 g ciecierzyca z puszki 200 g szpinak baby świeży, garść szklanka passaty pomidorowej + zioła prowansalskie + sól i pieprz Dodatkowo: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki mielonej słodkiej papryki Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 40 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki i sos! Ciecierzycę opłucz, wymieszaj z oliwą i mieloną papryką. Piecz 20 minut w 180°C. Przygotuj sos - passatę pomidorową dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Połącz i ciesz się smakiem! Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem. Smacznego!Wartość odżywcza w 100 g
energia: 1487 kJ / 351 kcaltłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
węglowodany: 70 g
w tym cukry: 4,2 g
błonnik: 3,0 g
białko: 13 g
sól: 0,03 g
Składniki
mąka makaronowa PSZENNAŚrednia miara
Średnia miara (e)Jednostka
gRozmiar opakowania
400Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 400O marce
Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zboża Współpracujemy z polskimi rolnikami. Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki. Mielimy zboże we własnym młynie. Łączymy pasję z doświadczeniem.Cechy
Polski ProducentAdres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.plPrzechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź. Jak odmierzyć 100 g makaronu? Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.plZalecenia dla alergików
Soja: Może zawieraćPszenica: Zawiera