KUPIEC OTRĘBY PSZENNE 150G

Format oznakowania alergenów


Podkreślenie

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Otręby pszenne

Logotypy stron trzecich


Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.com

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce


Przepisy


Przepis na: Ciasteczka z otrąb pszennych Składniki: 200 g otrąb pszennych, 200 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g orzechów laskowych, 100 g sezamu, 60 g suszonych owoców goji, 2 jajka, 300 ml mleka, 150 g miodu, 50 g masła. Sposób przygotowania: Otręby wymieszać z mąką pszenną i proszkiem. Na suchej patelni podprażyć orzechy laskowe, posiekać i dodać do mąki. Podobnie podprażyć sezam i dodać do otrębów. Dodać owoce goji. Jajka wymieszać z mlekiem. Miód i masło lekko podgrzać na patelni i razem z mlekiem i jajkami dodać do suchych składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczyć. Rozgrzać piekarnik do 180°C, piec pojedynczo blachy na środkowym poziomie przez około 12-14 minut.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1118 kJ
Wartość energetyczna : 269 kcal
Tłuszcz : 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 20 g
w tym cukry : 2,4 g
Błonnik : 42 g
Białko : 16 g
Sól : 0,02 g
Witaminy i składniki mineralne::
Witamina E : 3,81 mg 32%**
Tiamina : 0,96 mg 87%**
Niacyna : 8,89 mg 56%**
Witamina B6 : 1,33 mg 95%**
Kwas foliowy : 260 µg 130%**
Potas : 1121 mg 56%**
Wapń : 119 mg 15%**
Fosfor : 1276 mg 182%**
Magnez : 490 mg 131%**
Żelazo : 14,9 mg 106%**
Cynk : 8,85 mg 89%**
Miedź : 0,95 mg 95%**
Mangan : 10 mg 500%**
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal):
** Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). :
Opakowanie zawiera 25 porcji:


Składniki


otręby PSZENNE 100%

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


150

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 150


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

O marce


#ZdrowaRadoscZycia

Opis produktu


Otręby pszenne to produkt otrzymany z przemiału ziarna pszenicy. Stanowią źródło błonnika, witamin i składników mineralnych. Warto spożywać otręby pszenne, gdyż: są źródłem błonnika; obniżają poziom cholesterolu we krwi; regulują przemianę materii; są łatwe i wygodne w przygotowaniu; charakteryzują się oryginalnym smakiem; dostarczają dużych ilości fosforu, magnezu, żelaza i cynku.

Cechy


wysoka zawartość błonnika, wspaniały dodatek do: jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek

Adres zwrotny


Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Adres producenta


Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów

Zalecenia dla alergików


Pszenica: Zawiera


Pozostałe informacje


Jedna porcja dostarcza (~6 g): energia 67 kJ 16 kcal 1%* w 100 g: 1118 kJ / 269 kcal *% RWS * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Kategorie


Artykuły spożywcze, Płatki śniadaniowe, Zdrowa żywność / otręby


Do góry