KUPIEC OTRĘBY OWSIANE 200G

Tekst oznakowania alergenów


Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone POGRUBIONĄ czcionką.

Format oznakowania alergenów


Podkreślenie

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Otręby owsiane

Logotypy stron trzecich


Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.com

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce


Przepisy


Przepis na: Batony owsiane. Składniki: 300 g otrąb owsianych, 50 g siemienia lnianego, 20 g nasion chia, 100 g rodzynek, 100 g migdałów, sok i skórka z połowy cytryny, 200 g miodu, 50 ml wody, sezam do posypania. Sposób przygotowania: Na patelni podpraż migdały aż zaczną intensywnie pachnieć, przełożyć do miski. Na tej samej patelni podprażyć otręby owsiane, siemię lniane i chia aż otręby nabiorą złocistego koloru. Otręby przełożyć do miski z migdałami. Dodać rodzynki, skórkę i sok z cytryny. Miód z wodą podgrzać aż mód się rozpuści. Dodać do miski z sypkimi składnikami i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 cm. Zwilżonymi dłońmi wszystko wyrównać i docisnąć, wierzch posypać sezamem i ponownie docisnąć, aby sezam się przykleił. Ostawić na kilka godzin żeby stwardniało. Całość wyjąć z formy i ostrym nożem pokroić na batony.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1517 kJ
Wartość energetyczna : 360 kcal
Tłuszcz : 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,5 g
Węglowodany : 56 g
w tym cukry : 0,8 g
Błonnik : 12 g
Białko : 13 g
Sól : <0,01 g
Składniki mineralne::
Potas: 341 mg 17%**
Fosfor : 356 mg 51%**
Magnez : 113 mg 30%**
Żelazo : 3,86 mg 28%*
Cynk : 2,54 mg 25%**
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
**Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).:
Opakowanie zawiera 17 porcji.:


Składniki


otręby OWSIANE 100%

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


200

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 200


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

O marce


#ZdrowaRadoscZycia

Opis produktu


Warto spożywać otręby owsiane, gdyż: są źródłem błonnika; obniżają poziom cholesterolu we krwi; regulują przemianę materii; są łatwe i wygodne w przygotowaniu; charakteryzują się oryginalnym smakiem; dostarczają dużych ilości fosforu, magnezu, żelaza i cynku;

Cechy


wysoka zawartość błonnika pokarmowego!, wspaniały dodatek do jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek

Adres zwrotny


Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.

Adres producenta


Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów

Zalecenia dla alergików


Owies: Zawiera


Pozostałe informacje


Jedna porcja dostarcza (~12 g): energia 182 kJ 43 kcal 2%* w 100 g: 1517 kJ / 360 kcal *% RWS *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Kategorie


Artykuły spożywcze, Płatki śniadaniowe, Zdrowa żywność / otręby


Do góry