609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
4.49zł / Szt
KUPIEC OTRĘBY OWSIANE 200G
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone POGRUBIONĄ czcionką.Format oznakowania alergenów
PodkreślenieNazwa produktu uregulowana prawnie
Otręby owsianeLogotypy stron trzecich
Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.comPochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w PolscePrzepisy
Przepis na: Batony owsiane. Składniki: 300 g otrąb owsianych, 50 g siemienia lnianego, 20 g nasion chia, 100 g rodzynek, 100 g migdałów, sok i skórka z połowy cytryny, 200 g miodu, 50 ml wody, sezam do posypania. Sposób przygotowania: Na patelni podpraż migdały aż zaczną intensywnie pachnieć, przełożyć do miski. Na tej samej patelni podprażyć otręby owsiane, siemię lniane i chia aż otręby nabiorą złocistego koloru. Otręby przełożyć do miski z migdałami. Dodać rodzynki, skórkę i sok z cytryny. Miód z wodą podgrzać aż mód się rozpuści. Dodać do miski z sypkimi składnikami i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 cm. Zwilżonymi dłońmi wszystko wyrównać i docisnąć, wierzch posypać sezamem i ponownie docisnąć, aby sezam się przykleił. Ostawić na kilka godzin żeby stwardniało. Całość wyjąć z formy i ostrym nożem pokroić na batony.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna : 1517 kJWartość energetyczna : 360 kcal
Tłuszcz : 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,5 g
Węglowodany : 56 g
w tym cukry : 0,8 g
Błonnik : 12 g
Białko : 13 g
Sól : <0,01 g
Składniki mineralne::
Potas: 341 mg 17%**
Fosfor : 356 mg 51%**
Magnez : 113 mg 30%**
Żelazo : 3,86 mg 28%*
Cynk : 2,54 mg 25%**
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
**Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).:
Opakowanie zawiera 17 porcji.:

