609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
3.09zł / Szt
SANTE OTRĘBY OWSIANE 150G
46023734/20220623
Tłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 10,5 g
Białko: 17 g
Sól: 0,01 g
Witaminy:
Tiamina (Witamina B1): 1,17 mg (106 %)*
Kwas foliowy: 52 µg (26 %)*
Kwas pantotenowy: 1,4 mg (23 %)*
Składniki mineralne:
Potas: 566 mg (28 %)*
Fosfor: 734 mg (105 %)*
Żelazo: 5,4 mg (39 %)*
Magnez: 235 mg (63 %)*
Cynk: 3,1 mg (31 %)*
Mangan: 5,6 mg (280 %)*
* % referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych.:
Owies: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów
Tłusty drukNazwa produktu uregulowana prawnie
Otręby owsiane stabilizowane.Przepisy
Kuchnia Sante Racuszki z jabłkiem i otrębami Składniki: 1 szkl. zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli. Sposób przygotowania: Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko (kefir, jogurt), wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem lub cukrem pudrem.Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1790 kJ / 425 kcalTłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 10,5 g
Białko: 17 g
Sól: 0,01 g
Witaminy:
Tiamina (Witamina B1): 1,17 mg (106 %)*
Kwas foliowy: 52 µg (26 %)*
Kwas pantotenowy: 1,4 mg (23 %)*
Składniki mineralne:
Potas: 566 mg (28 %)*
Fosfor: 734 mg (105 %)*
Żelazo: 5,4 mg (39 %)*
Magnez: 235 mg (63 %)*
Cynk: 3,1 mg (31 %)*
Mangan: 5,6 mg (280 %)*
* % referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych.:
Składniki
otręby OWSIANEŚrednia miara
Średnia miara (e)Jednostka
gRozmiar opakowania
150Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 150Opis produktu
Czy wiesz, że: Otręby owsiane mają wysoką zawartość błonnika, i fosforu, oraz są źródłem cennych składników odżywczych takich jak białko, kwas foliowy, kwas pantotenowy, potas oraz mangan. Otręby owsiane stabilizowane (czyszczone, preparowane) Sante są produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia. Można stosować je jako dodatek do: - wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek; - surówek, koktajli, jogurtów, kefirów i twarożków; - różnych panierek.Cechy
wysoka zawartość błonnika, źródło białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelazaAdres zwrotny
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A, 03-301 Warszawa Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do serwisu konsumenta: serwis@sante.plPrzechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Adres producenta
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A, 03-301 WarszawaZalecenia dla alergików
Mleko: Może zawieraćOwies: Zawiera
Soja: Może zawierać