609 910 799
- Nowości
- Polecane
- Chemia
- Cukiernia
- Desery
- Dla Zwierząt
- Dla dzieci
- Kawa i herbata
- Mięso i wędliny
- Mrożonki
- Nabiał
- Napoje
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce i warzywa
- Pieczywo
- Prasa
- Produkty sypkie
- Przetwory i konserwy
- Przyprawy i sosy
- Ryby
- Słodycze i przekąski
- Wyroby garmażeryjne
- Znicze
- Żywność ekologiczna
- Żywność bezglutenowa
3.09zł / Szt
SANTE OTRĘBY OWSIANE 150G
46023734/20220623
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 18 g
Białko: 16 g
Sól: <0,01 g
Witaminy:
Tiamina (Witamina B1): 1,0 mg (91 %)*
Kwas foliowy: 51 µg (26 %)*
Składniki mineralne:
Potas: 638 mg (32 %)*
Fosfor: 718 mg (103 %)*
Magnez: 230 mg (61 %)*
Żelazo: 8,0 mg (57 %)*
Cynk: 5,0 mg (50 %)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych.:
Orzechy: Może zawierać
Owies: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów
Tłusty drukNazwa produktu uregulowana prawnie
Otręby owsiane stabilizowane.Przepisy
Kuchnia Sante Racuszki z jabłkiem i otrębami Składniki: 1 szklanka zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego Sante), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli. Sposób przygotowania: Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko (kefir, jogurt), wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem lub cukrem pudrem. Smacznego!Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1570 kJ / 374 kcalTłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 18 g
Białko: 16 g
Sól: <0,01 g
Witaminy:
Tiamina (Witamina B1): 1,0 mg (91 %)*
Kwas foliowy: 51 µg (26 %)*
Składniki mineralne:
Potas: 638 mg (32 %)*
Fosfor: 718 mg (103 %)*
Magnez: 230 mg (61 %)*
Żelazo: 8,0 mg (57 %)*
Cynk: 5,0 mg (50 %)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych.:
Składniki
otręby OWSIANEŚrednia miara
Średnia miara (e)Jednostka
gRozmiar opakowania
150Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): GramówWymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 150Opis produktu
Czy wiesz, że: Otręby owsiane mają wysoką zawartość błonnika i fosforu, oraz są źródłem cennych składników odżywczych takich jak białko, witamina B1, kwas foliowy, potas, magnez, żelazo i cynk. Otręby owsiane stabilizowane (czyszczone, preparowane) Sante są produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia. Można stosować je jako dodatek do: - wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek - surówek, jogurtów, koktajli, kefirów i twarożków - różnych panierek.Cechy
wysoka zawartość błonnika, źródło białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelazaAdres zwrotny
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A, 03-301 Warszawa Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta: serwis@sante.plPrzechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Adres producenta
Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A, 03-301 WarszawaZalecenia dla alergików
Mleko: Może zawieraćOrzechy: Może zawierać
Owies: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać