KUPIEC RYŻ JAŚMINOWY 4*100G

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.


Przepisy


Zupa orientalna Rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne dni. Składniki dla 2 osób: - 100 g ryżu jaśminowego Kupiec - 1 pierś z kurczaka - 1 marchewka - 1 papryka chili lub zwykła czerwona - 1 mały por - 1 mała czerwona cebula - 5 dag grzybów mun - korzeń imbiru - 1 łyżeczka sosu sojowego - 1 litr bulionu warzywnego - olej do smażenia - przyprawy do smaku: sól, pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka umyć i pokroić w cienkie paski. Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez ok. 20 min, a następnie pokroić je w cienkie paski. Warzywa umyć. Marchew obrać i pokroić w słupki. Por i cebulę pokroić w cienkie krążki. Chili pokroić w cienkie paski. W wersji mniej pikantnej można wymiennie zastosować czerwoną paprykę. 1 cm korzenia imbiru zetrzeć na drobnej tarce. Na rozgrzany olej wrzucić kurczaka i smażyć przez chwilę, pod koniec dodać sos sojowy. W innym naczyniu krótko podsmażyć warzywa wraz z imbirem. Do gotującego się bulionu dodać usmażonego kurczaka, warzywa i pokrojone grzyby mun, po czym gotować ok. 10 min. Doprawić do smaku i podawać z ryżem.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1481 kJ
: 349 kcal
Tłuszcz : 0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 78,9 g
- w tym cukry : 0,2 g
Błonnik : 2,4 g
Białko : 6,7 g
Sól : 0,02 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


4 x 100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


Liczba jednostek


Liczba jednostek: 4


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Opis produktu


Ryż Jaśminowy to specjalna odmiana ryżu długoziarnistego. Swoją wyjątkowość zawdzięcza specyficznemu zapachowi, przypominającemu woń kwiatu krzewu jaśminowego. Ugotowany odznacza się często białym kolorem. Jest doskonałym uzupełnieniem potraw mięsnych oraz dań z ryżem podawanym na słodko. Warto spożywać Ryż Jaśminowy, gdyż: zawiera dużo białka, niewiele tłuszczu; jest źródłem fosforu, potasu i witamin z grupy B; jest dobrym źródłem węglowodanów, wśród których przeważa skrobia; jest bardzo aromatyczny - zawiera błonnik; po ugotowaniu jego ziarna są lekkie i sypkie; jest niskokaloryczny i nie zawiera cholesterolu; posiada niski indeks glikemiczny.

Cechy


nr 1 w Polsce!*, *Kupiec za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska, sprzedaż w kilogramach w okresie IV 2013 - III 2014 w kategorii Ryż Jaśminowy.

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


czas gotowania 15 minut Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland

Pozostałe informacje


Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 742 kJ 175 kcal 9%* w 100 g: 1481 kJ/349 kcal % RWS* Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


Do góry