KUPIEC RYŻ DZIKI & PARBOILED 2*100G

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.


Przepisy


Ryż dziki & parboiled z krewetkami Składniki na 2 osoby: - 100 g ryżu dziki & parboiled Kupiec - 0,5 kg krewetek królewskich - 3 ząbki czosnku - 10 g świeżego imbiru - 1 cebula dymka - 1 pęczek kolendry - 2 papryczki chili - 100 ml oleju do smażenia - 3 łyżki pasty paprykowej - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka brązowego cukru Przygotowanie: Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Krewetki opłucz i osusz. Jeżeli są zamrożone, to wcześniej musisz je rozmrozić. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Czosnek obierz i posiekaj. Chili umyj, usuń pestki i pokrój w cienkie krążki. Następnie obierz dymkę i pokrój ją w drobną kostkę, a szczypiorek umyj i ukośnie potnij. Opłucz kolendrę i drobno posiekaj liście. Krewetki smaż krótko w woku lub w głębokiej patelni i przełóż je na talerz. Na gorący tłuszcz wrzuć imbir, czosnek, chili i zmniejsz ogień. Duś te przyprawy na małym ogniu przez 3 min., stale mieszając (nie wolno dopuścić do przypalenia). Na koniec dodaj pastę paprykową, sos sojowy i brązowy cukier. Teraz zagotuj całość i ponownie włóż krewetki na patelnię. Całość podgrzej ok. 1 min. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Wszystko posyp posiekaną kolendrą i szczypiorkiem.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1531 kJ
Wartość energetyczna : 360 kcal
Tłuszcz : 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 79 g
- w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : 2,3 g
Białko : 8,9 g
Sól : <0,01 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Składniki


ryż parboiled 85%, ryż dziki 15%

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


2 x 100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


Liczba jednostek


Liczba jednostek: 2


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Opis produktu


Ryż dziki to nasiona z górnej części pióra dzikiej wodnej trawy. Rośnie w ekologicznych warunkach, w środowisku nieskażonym przez człowieka. Połączenie ryżu dzikiego z parabolicznym to wspaniały, niepowtarzalny smak. Idealny dodatek do wykwintnych dań. Znakomicie komponuje się z dziczyzną, z rybami, rakami czy homarami. Warto spożywać Ryż Dziki & Parboiled, gdyż: posiada intensywny zbożowy smak z wyraźnie wyczuwalnym aromatem orzechowym; jest bogatym źródłem potasu i fosforu; zawiera magnez i cynk; zawiera witaminy z grupy B; w czasie gotowania zwiększa swoją objętość.

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


czas gotowania ok. 20 minut Sposób przygotowania: Jedna torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów Poland

Pozostałe informacje


Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 765 kJ 180 kcal 9%* w 100 g: 1531 kJ/360 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Ryż


Do góry