KUPIEC RYŻ BASMATI 4*100G

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce


Przepisy


Szaszłyki rybne na trawie cytrynowej Poznaj smak najszlachetniejszego ryżu na świecie. Składniki dla 4 osób: - 200 g ryżu basmati Kupiec - 4 łodygi trawy cytrynowej - 400 g filetów z białej ryby (np. dorsz, ryba maślana) - 1 czerwona papryka - 1-2 pomarańcze - sól i pieprz - oliwa z oliwek - łyżeczka miodu - curry - 100 g jogurtu naturalnego - czarny sezam Przygotowanie: Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Rybę i paprykę pokrój na 2 cm kawałki. Pomarańczę pokrój w plastry. Na łodygi trawy cytrynowej nabij kolejno kawałek papryki, rybę i złożony na cztery plaster pomarańczy. Na każdej łodydze powtarzaj ten układ trzykrotnie. Całość dopraw solą, pieprzem i curry. Układaj na wysmarowanej oliwą blasze do pieczenia i wkładaj do rozgrzanego piekarnika do 160°C na 20 min. Sos curry: Wymieszaj 100 g jogurtu naturalnego z łyżeczką curry i łyżeczką miodu. Gotowy sos podawaj z szaszłykami i ryżem. Udekoruj czarnym sezamem.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1458 kJ
: 344 kcal
Tłuszcz : 0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 78 g
- w tym cukry : 0,2 g
Błonnik : 2,4 g
Białko : 6,5 g
Sól : 0,02 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


4 x 100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


Liczba jednostek


Liczba jednostek: 4


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Opis produktu


Ryż basmati uznawany jest za najszlachetniejszy ryż na świecie. Rośnie u podnóża Himalajów. Jego charakterystyczny aromat wynika ze specyfiki klimatu - kombinacja mrozu i słońca. Te niepowtarzalne warunki klimatyczne dają w efekcie aromat niepodobny do innych gatunków ryżu. Ziarna ryżu basmati po ugotowaniu są sypkie, lekkie i puszyste. Ryż basmati najlepiej komponuje się z drobiem, rybami i owocami morza. Warto spożywać Ryż Basmati, gdyż: znakomicie komponuje się z drobiem i owocami morza; ma bardzo długie cienkie ziarna; zawiera dużo białka, niewiele tłuszczu; jest bogatym źródłem fosforu, potasu i witamin z grupy B; ma specyficzny smak i zapach; jest dobrym źródłem węglowodanów, wśród których przeważa skrobia; zawiera błonnik; po ugotowaniu jego ziarna są lekkie i sypkie; jest produktem naturalnym, nie zawiera środków konserwujących i aromatycznych; jest niskokaloryczny i nie zawiera cholesterolu; posiada niski indeks glikemiczny.

Cechy


nr 1 w Polsce!*, *kupiec za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska, sprzedaż w kilogramach w okresie IV 2013 - III 2014 w kategorii Ryż Basmati

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


czas gotowania 15 minut Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland

Kategorie


Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Ryż


Do góry